RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Названа область у якій протягом дня можливі аварійні відключення світла

У Харкові зранку 12 березня застосовуються аварійні відключення світла у зв'язку з перевантаженням робочого обладнання внаслідок обстрілів російськими окупантами 9 березня. В області можливі аварійні відключення упродовж всього дня. Водночас відновлено енергопостачання побутових споживачів у Житомирській області.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Facebook.

Читайте також: Окупанти вивели із ладу Запорізьку АЕС: що відбувалося на станції 9 березня

Наразі у країні продовжують відновлювати енергосистеми після 15 ворожих масованих ракетних обстрілів та 18 атак дронами.

"У Житомирській та Харківській областях енергетики упродовж суботи повернули енергопостачання побутових споживачів... У Харкові зранку застосовуються аварійні відключення через перевантаження обладнання, що залишилося в роботі... Через мережеві обмеження при зростанні споживання упродовж дня можливі аварійні відключення на Харківщині", - йдеться у повідомленні.

Водночас на решті території країни обмежень енергоспоживання немає, тому що для покриття потреб всіх споживачів достатньо обсягів виробленого світла, що є в системі. Всі інші обмеження є мережевими та викликані лише пошкодженням енергетичних об'єктів внаслідок ворожих атак.

Раніше ми писали, що у четвер 9 березня українські захисники знищили 34 крилаті ракети, а також чотири безпілотника Shahed-136/131.