RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Очисти душу мою: сильні молитви на Чистий четвер 13 квітня

У християн східного обряду триває Страсний тиждень, який завершиться одним із головних християнських свят – Великоднем. Четвертий день цього тижня називається Чистий четвер, сьогодні віряни просять про чистоту душі.

"Апостроф" зібрав молитви на Чистий четвер.

***

Як сповіді очищають, як вода бруд змиває, так і ти, Четвер, чистим будь. Очисти мене, раба(у) Божого(у), від всякого зла, від образи, від неслухняності, від чужої хули, від поганої слави, від злих розмов, від марних суперечок. В ім'я Отця і Сина і Святого духа. Амінь.

***

Ангел Божий, Хоронителю моєї душі і мого тіла! Істинно прошу Тебе: не залиш мене у гріху, будь зі мною поруч і не віддай бісами безсмертний дух мій. Стримай мене від слабості і немічі, приборкай мою вільність і направ мене на шлях смирення й істинної віри в Господа. І вдень, і вночі, і в щасті, і в горі не залиш мене і йди зі мною в Царство Небесне. Амінь.

Читайте також: Миру та щастя! Красиві листівки та привітання з Чистим четвергом у віршах та прозі

***

Господи мій, в руки Твого великого милосердя, вручаю душу і тіло свої, помисли та почуття мої, прошу порад Твоїх у всіх діяннях та рухах моїх. Прошу очистити душу мою і допомогти мені зі спокоєм прийняти смерть живота мого, і в останні миті зітхання мого вірити в упокій душі в Царстві Небесному. Прошу тебе, Премилостивий Боже, пробачити мені всі мої гріхи і захистити мене на Страшному Суді. Очисти, Господи, душу мою від вчинених мною гріхопадінь та зла. Дай мені сил виправити моє життя, визволи від зла всякого і захисти від бісівських спокус. Молю Тебе про Твоє людинолюбство, захищай мене від злих і недобрих людей. Від ворогів видимих і невидимих віддали мене, дозволь іти праведною дорогою. Даруй мені смерть безболісну після покаяння. Даруй надію на прощення та благословення Твоє. Амінь

Раніше "Апостроф" розповідав, що треба зробити у Чистий четвер, щоб щастя в домі було цілий рік.

  • Вас також може зацікавити:

Великодній кошик: що означає кожен продукт, який там має бути

Церковний календар-2023: список усіх свят у квітні

Погода на Великдень: яких "сюрпризів" чекати українцям 13-17 квітня