RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Карантин в Україні скасують? Глава МОЗ виступив із несподіваною заявою

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про відміну статусу пандемії COVID-19 як глобальної надзвичайної ситуації. У Міністерстві охорони здоров'я України вже розглядають можливість скасування карантинних обмежень.

Читайте також: Українська медицина увійшла до європейської родини: що це означає

Як повідомляє -Україна, про це під час спілкування з журналістами розповів міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Він зазначив, що в Україні переглядають постанову КМУ, згідно з якою в країні діють карантинні обмеження. Вже скоро розпочнеться підготовка до скасування цієї постанови, оскільки вона тягне за собою як протиепідемічні обмеження, так і інші дії, пов'язані з суб'єктами господарювання під час карантину. Разом з тим Ляшко зазначив, що одномоментно скасувати карантин не можна через економічні чинники.

"Ми розглядаємо скасовування всього цього. Однак до цього треба підготуватися. Зараз ми оцінимо стан готовності скасування всіх карантинних обмежень. Тому ми зараз проводимо внутрішній аудит і потенційно готуємося до того, щоб вийти з офіційною позицією і сказати, що карантин буде скасовано з якогось-там числа" , - розповів про деталі глава відомства.

Раніше ми повідомляли, що на Львівщині на карантин відправили сотні дітей через коронавірус.

Вас може зацікавити:

Чекала на дитину: в Ужгороді скандал через смерть 23-річної дівчини від COVID-19

24-річна вагітна померла від COVID-19 - її батько звинувачує у смерті антиприщепників: фото

В Ізраїлі від COVID-19 помер скандальний антищеплення: чим він прославився