RU  UA

Не схоже на попередні атаки: військовий експерт пояснив тактику окупантів під час нічної атаки дронами

У ніч проти 25 травня російські окупанти атакували Київ та інші українські міста ударними дронами іранського виробництва. Росіяни таким чином промацували наші ППО перед черговим масованим ракетним ударом.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Роман Світан.

Читайте також: Воїни ЗСУ відбили 28 ворожих атак, оккупанти намагалися наступати на п'яти напрямках: зведення Генштабу

Він зазначає, що сам факт того, що українські військові збили всі шахеди – це добре, але росіяни приблизно (на момент збиття їхнього дрону) можуть приблизно уявити район розташування наших ППО і таким чином планувати "коридори" для своїх ракет.

"Зрозуміло, що наші системи досить маневрені і такі "коридори" для російських ракет дуже умовні, але важливий сам факт - РФ найближчим часом може завдати удару приблизно в 20 "Калібрів". Судячи з їх дій і саме тому, що всі "шахеди" "вночі йшли у бік західних областей, то росіяни прицілюються за нашими логістичними ланцюжками, якими надходить західна зброя, необхідна для проведення контрнаступальних операцій. Сюди ж варто віднести повідомлення про те, що росіяни вивели в Чорне море свій фрегат "Адмірал Макаров". Швидше за все, вони готують черговий удар ракетами (можливо навіть цієї ночі) загальним залпом приблизно на кілька десятків ракет", - попередив експерт .

Раніше ми розповідали про те, що росіяни вдарили керованою бомбою по дитсадку на Сумщині.

Вас також може зацікавити:

Росія влаштувала нічну атаку дронами: у Генштабі розповіли про наслідки

На Київ здійснено нову атаку: що відомо

Ракетний терор заради медалей: чому окупанти інтенсивно обстрілюють Україну