RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Орхідеї будуть цвісти цілий рік: як треба правильно доглядати за тропічною красунею

Тропічна орхідея виглядає цікаво в будь-якому інтер'єрі, але у квартирі буває складно примусити її квітнути.

Ресурс Ukr.Media пише, яких правил потрібно дотримуватися, аби вона квітнула декілька разів на рік.

Читайте: Як розбудити орхідею, яка не цвіте: лайфхаки досвідчених квітникарів

Спочатку треба визначити вік орхідеї, адже якщо їй менше року, то вона ще не цвістиме. Вік рослини можна обчислити за кількістю пагонів - у дорослої "особини" їх буде 5-8 штук.

Корінню потрібно багато сонячного світла, тому розсаджувати квіти потрібно в прозорі пластикові або ж скляні горщики, які мають бути оснащені достатньою кількістю дренажних отворів.

Орхідея не любить рух. Коли змінюється освітлення, квітка отримує стрес. Краще взагалі не пересувати горщик з орхідеєю, навіть під час поливу та в період появи квітконосу.

Орхідея вимоглива до світла, її не можна ставити в тінь. Чим більше вона отримує сонця, тим їй краще. Якщо світла обмаль, варто подумати про спеціальну фітолампу. Ця лампа згодиться також, якщо орхідея надумає випустити квітконос восени чи взимку, коли природного сонячного світла й так бракує.

Поливати орхідею потрібно лише тоді, коли грунт повністю просохне - щоб коріння рослини не загнило. Це правило стосується рослин всіх віків і будь-якої пори року. Але після того, як орхідея відцвіте, треба скоротити полив рослини до одного раза на місяць.

Орхідея також дуже не любить перепадів температури. Нічна температура не повинна знижуватися відносно денної менше, ніж на 4-6°C. З весни й до осені рослину можна виставляти на балконі, а в холодну пору її краще притулити десь біля батареї.

При підгодівлі рослини потрібно використовувати калій та фосфор, завдяки яким бруньки з'являються швидше, а квітки ростуть міцними і здоровішими.

Орхідея не переносить протягів та сухе повітря, через що неї можуть засохнути і квітки, і нерозквітлі бутони, або ж розвиток орхідеї може взагалі припинитися. Щоб підвищити вологість повітря, використовуйте тарілку з водою або пряме обприскування.

Якщо кинути орхідею під тимчасовий стрес – скажімо, поставити в прохолодне приміщення або менше поливати – це простимулює цвітіння.

Період спокою у орхідеї починається після її цвітіння, за цей час квітка накопичує сили. Підгодовувати рослину не варто, але квітку якраз можна пересаджувати.

Нагадаємо, раніше ми писали про 5 популярних помилок, через які гине орхідея.

Вас може зацікавити:

Чому гине орхідея: популярні помилки у догляді та як врятувати рослину

Краще викинути: вісім рослин та квітів, які не варто тримати вдома

Як повернути до життя зів'ялі кімнатні рослини: прості лайфхаки