RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Більше року без статусу: мати загиблого героя вказала на ігнорування сімей загиблих добровольців

Мати загиблого героя Дениса Котенка Тетяна Котенко виклала у себе в соцмережах пост з обуренням щодо соціального захисту добровольців.

Про це вона написала у Instagram.

"У 2014 році мій син став на захист України у віці 18 років. Брав участь в АТО, в Широкинській операції, у визволенні Маріуполя. З початку повномасштабного вторгнення знову долучився до полку "Азов", визволяючи Київщину. На початку вторгнення не було часу займатися оформленням, тому зараз держава не визнає добровольців військовослужбовцями. 24 березня 2022 Денис загинув, визволяючи Лук'янівку на Київщині, разом з побратимом Сергієм Заїковським, батьки якого опинилися в такому самому становищі, як і ми", — написала мати загиблого.

За її словами, вже більше року як вони не можуть отримати статус членів родини загиблого захисника. Кабінет міністрів робить все, щоб перешкоджати цьому процесу.

Наприкінці червня про аналогічну ситуацію розповіла в етері "Еспресо" Марія Посадська, дружина загиблого оборонця Києва Максима Посадського. Вона підтвердила, що багато сімей загиблих добровольців не можуть отримати від держави визнання.