RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

ЗСУ знищили два "Алігатори" і ворожі склади з боєприпасами, за добу – 24 бойових зіткнення: зведення Генштабу

Продовжується 540-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну - за добу сталося 24 бойові зіткнення на фронтах, а також було збито два вертольоти КА-52 "Алігатор" та знищено кілька складів з боєприпасами.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог завдав 4 ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами.

Читайте також: Багато росіян загинуло під час втечі: з'явилися цікаві деталі звільнення Урожайного

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. Це Клюси, Єлине, Тур'я на Чернігівщині; Рожковичі, Іскрисківщина, Угроїди Сумської області та Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Покаляне Харківської області.

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Синьківки Харківської області. Також під удар потрапили населені пункти Петропавлівка та Кучерівка Донецької області, Петропавлівка, Подоли, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Чернещина Харківської області та Надія Луганської області.

На Лиманському напрямі ворог вів безуспішні наступальні дії у районі Білогорівки Луганської області. Було завдано артилерійських та авіаційних ударів у районах населених пунктів Тернів, Ямполя, Сіверська, Верхокам'янського, Торського Донецької області, Невського та Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районах Богданівки та Білої Гори Донецької області. Постраждали населені пункти Спірне, Васюківка, Кліщіївка, Біла Гора, Диліївка, Олександро-Шультине Донецької області.

На Авдіївському напрямку супротивник вів безуспішні наступальні дії у районі населеного пункту Керамік Донецької області. Також було обстріляно Новокалинівку, Авдіївку, Олександропіль, Керамік, Новокалинове, Авдіївку, Сєверне, Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар'їнки та Красногорівки Донецької області. Було обстріляно Красногорівку, Мар'їнку, Перемогу, Новомихайлівку, Костянтинівку, Катеринівку Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог зробив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі Урожайного Донецької області. Було обстріляно Водяне, Богоявленку, Вугледар, Пречистівку, Велику Новосілку, Благодатне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Роботине Запорізької області. Також було обстріляно Білогір'я, Новоданилівку, Новоандріївку, Щербаки, Новояковлівку, Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог обстріляв Новоберислав, Львів, Понятівку, Микільське, Садове Херсонської області та власне місто Херсон.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах. Було знищено 2 ворожі ударні вертольоти КА-52, 4 артилерійські засоби на вогневих позиціях, 2 склади боєприпасів та 1 станцію РЕБ противника.

Раніше "Апостроф" повідомляв про втрати російських окупантів в Україні станом на 17 серпня.

Вас також може зацікавити:

Накивали п'ятами від ЗСУ: відео втечі окупантів з Урожайного

Вирішальний удар ми завдамо наприкінці серпня чи на початку вересня - генерал Романенко

Окупанти знову атакували Херсон та лікарню в Бериславі: є поранені