RU  UA

Просування вперед вимагає часу: офіцер 3 ОШБр про поточну ситуацію в Бахмуті

Ініціатива у боях за Бахмут зараз на боці Збройних сил України, однак російські окупанти "вчепилися" у території.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів пресофіцер третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін.

Читайте також: ЗСУ відсунули окупантів на Запоріжжі та під Бахмутом: оновлені карти боїв

"Ініціатива на нашому боці. Проте росіяни дуже вчепилися в території, нагнали багато техніки і все замінували", - повідомив він.

Через це просування вперед вимагає часу. При цьому багато зусиль іде на те, щоб закріпитися, оскільки ворог постійно контратакує, пояснив спікер.

"Зараз у них дуже фрагментовані сили. Раніше проти нас стояли цілі бригади, а тепер розрізнені підрозділи. Вагнерівці покладалися на живу силу, а зараз вони роблять більше акцент на техніку. Через це більше техніки і втрачають", - зауважив експерт.

За його словами, росіяни масово виробляють дрони камікадзе і розвідки. Вони роблять на це ставку. Проти них можна працювати, оскільки у ЗСУ краща розвідка. В той же час, росіяни часто вражають несправжні цілі чи цивільні об’єкти для звіту.

"Касетні боєприпаси використовуються в місцях, де немає цивільного населення. Вони дуже важлива річ. Нам не вистачає авіації, тому касетні боєприпаси є засобом зменшення кількості боїв впритул, що зменшить втрати серед наших воїнів", - додав Олександр Бородін.

Нагадаємо, Сили оборони України просунулися на північ від Бахмута, за який росіяни стоять на смерть і захопили передові позиції окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ просуваються, попри контратаки росіян: оновлені карти боїв

Окупанти у пастці? Маляр розповіла про поточну ситуацію в Бахмуті

"Нас просто відправляють на м’ясо": чергова "порція" окупантів підняла бунт, відео