RU  UA

Це теж боротьба, що триває у повітрі: офіцер ЗСУ про застосування БПЛА на полі бою

На Луганському напрямку відбувається злагоджена робота з визначення закритих і відкритих позицій противника, руху техніки, особового складу. Відпрацьовується туди як артилерією, так і за рахунок ударних безпілотних авіакомплексів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

Читайте також: Стійкий до перешкод, не боїться куль і негоди: ЗСУ отримали новий дрон вітчизняного виробництва, фото

За його словами, деякі з БПЛА - унікальні, повністю українського виробництва.

"Деякі з яких, до речі, стали для мене відкриттям - у світі аналогів нема, їх виготовляє виключно Україна і застосовує зараз вже достатньо успішно проти ворога. І це дає значні результати", - зазначив він.

Ті зразки, які зараз ефективно застосовуються на фронті, масштабуються всередині нашої держави, проте значну частину розвідувальних засобів коптерного типу і інших забезпечує за рахунок волонтерських організацій та українців.

"Формула працює достатньо просто: чим більше розвідувальних засобів, тим краще ми бачимо ворога, чим краще ми бачимо ворога, тим більш потужно можемо по ньому працювати", - пояснив він.

Військовий зауважив, що до противника потрібно відноситися як до сильного і розуміти, що "вони теж мають певний інтелект". Противник повністю перебрав тактику застосування Сил оборони, і на поточний момент вони намагаються наситити лінію фронту. На деяких пріоритетних відтинках збільшилася в рази кількість безпілотних апаратів коптерного типу дії.

"Але і Сили оборони в цьому не стоять на місці, у нас збільшується кількість РЕБ-засобів, які здатні подавити частоти, на яких працює противник, а також портативних засобів, різних дроно-рушниць, які при візуальному спостереженні того чи іншого коптера можуть його приземлити. Тому це теж така боротьба, яка триває у повітрі", - додав Юрій Федоренко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові знищують ворожу техніку за допомогою цивільних дронів і цей досвід уже починають переймати інші країни.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримає партію недорогих і потужних дронів-камікадзе Switchblade: в чому їх особливість

Настав час натиснути на газ: у США обговорюють передачу Україні "зброї перемоги"

Воєнна економіка на боці БПЛА: чому Росія випереджає Україну у "війні дронів"