RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

НАБУ закликали порушити кримінальну справу проти посадовців Держаудитслужби

Голова ГО "Українське об'єднання "Мрія" Юрій Гудименко звернувся до Національного антикорупційного Бюро з вимогою розслідувати неправомірні рішення та дії посадовців Державної аудиторської служби (ДАСУ).

Про це повідомив сам молодший сержант ЗСУ Юрій Гудименко, пише "Обозреватель".

Причиною для звернення стала постанова Кабміну, яку в ДАСУ вирішили трактувати на власний розсуд, і завдяки цьому в обхід діючого законодавства визначили доходи постачальників в якості збитків державного бюджету.

Він зазначив, що це рішення відкриє широку дорогу для корумпованих правоохоронців та загрожує повною зупинкою підприємств ВПК та інших підприємств, які постачають свою продукцію для потреб Сил Оборони.

"Державна аудиторська служба України трактувала легендарну вже постанову Кабміну №335 як таку, що забороняє підприємцям отримувати прибуток, то давайте, шановні підприємці, обирайте одне з трьох:

- або віддавайте ВЕСЬ прибуток, з якого вже сплачені податки, за той строк, поки діяла ця постанова;

- або давайте "порішаємо";

- або сідайте у тюрму.

Зрозуміло, як це мотивує підприємців постачати хоч щось до армії... А ще зрозуміло, що якщо підприємці не будуть постачати армії, то армії від цього краще не стане. Це мʼяко кажучі.

А ще більш зрозуміло, що сама постанова №335 була виписана саме таким чином саме з цією метою. Щоб можна було "добєжать і порєшать". Або посадити когось, хто заважає. Дуже зручна штука.

Написав заяву до НАБУ, готую звернення до НАЗК з чіткими пропозиціями. Кабмін має негайно вирішити цю проблему", - написав він у своєму Facebook.