RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Спроба рейдерського захоплення Красногірського олійного заводу: з 12 фігурантів підозри отримали двоє

Керівництво Черкаської ОДА та обласного управління Нацполіції може перешкоджати розслідуванню кримінального провадження щодо спроби рейдерського захоплення Красногірського олійного заводу в березні 2023 року.

Наразі з 12 осіб, що намагалися захопити підприємство, про підозри повідомлено лише двом учасникам незаконних дій, пише "Суспільне".

Зокрема, слідство "не помічає" Олександра Коломійця, радника голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця. Під час спроби захоплення він був присутній на боці нападників і, за словами очевидців, сказав законним представникам олійного закону фразу: "губернатор в курсі".

Коло нього знаходився Євген Фоменков, зазначають журналісти. Напередодні рейдерського захоплення мешканці Черкас бачили його в компанії Ігоря Табурця: вони прогулювався вулицями міста. Євген Фоменков три роки пробув у полоні в Іраку і фігурував у справі про незаконну продаж іракцям української зброї.

Начальника Золотоніського відділу поліції Олександра Охріменка, підлеглі якого намагалися прискорити розслідування справи і цікавилися Коломійцем і Фоменковим, відправили у відставку ще в квітні 2023. Відтоді руху у справі фактично немає.

Рішення про відставку Охрименка прийняв начальник ГУНП Черкащини В’ячеслав Гурін, якого в області вважають людиною очільника ОДА Табурця.

Нагадаємо, вранці 17 березня 2023 невідомі озброєні люди зачинили працівників Красногірського олійного заводу і спробували захопити підприємство. Невідомі пред’явили документи про те, що нібито у підприємства з’явився новий власник і керівник. Законні керівники заводу це заперечили: печатка весь час знаходилась на підприємстві, зборів аукціонерів з приводу зміни власника не відбувалось. Було зареєстровано кримінальне провадження за фактом підроблення документів.

Попри суспільний резонанс, голова Черкаської ОДА Ігор Табурець відреагував на інцидент лише через 4 доби, організувавши прес-конференцією. На ній він повідомив, що взяв розслідування справи під особистий контроль.