RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Сили оборони відбили атаки ворога на 5 напрямках: зведення за 1 жовтня

Станом на 1 жовтня, 585-й день широкомасштабного російського вторгнення, українські захисники відбили атаки окупантів на чотирьох напрямках: Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському, Запорізькому.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Надлюди, які тримають наше небо, землю і море: Залужний і командувачі ЗСУ привітали з Днем захисників і захисниць

Протягом 1 жовтня на фронті відбулось 30 боїв. Загалом окупанти завдали вісім ракетних та 72 авіаційних ударів, здійснили 20 обстрілів з РСЗВ по українських позиціях та населених пунктах.

"Також Російська Федерація завдала чергового удару по Україні, застосувавши близько 30 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131" з південного, південно-східного та північного напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 16 ворожих "шахедів", - йдеться у повідомленні.

У результаті ворожої атаки є поранені, загиблі, а також фіксують пошкодження й руйнування приватних житлових будинків та іншої цивільної інфраструктури.

Обстріли зі сторони ЗС РФ

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, обстрілюють населені пункти з Росії та нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону, а також завдали авіаційних ударів поблизу населених пунктів Гатище та Землянки Харківщини. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали понад 35 населених пунктів, зокрема:

  • Сеньківка Чернігівщини;
  • Степне, Володимирівка, Хотінь, Степок, Покровка, Рясне Сумщини;
  • Одрадне, Дворічасньке, Красне Перше Харківщини.

На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Іванівка Харківщини. Артилерійських та мінометних обстрілів окупантів зазнали райони понад 10 населених пунктів, серед них Новомлинськ, Лиман Перший, Синьківка, Петропавлівка, Табаївка, Берестове Харківщини.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили атаку росіян в районі населеного пункту Макіївка Луганщини. У свою чергу, рашисти завдали авіаційних ударів в районах наступних населених пунктів:

  • Білогорівка Луганщини;
  • Нове, Терни, Спірне, Виїмка, Веселе Донеччини.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали біільше ніж 10 населених пунктів, зокрема:

  • Невське, Білогорівка Луганської області;
  • Григорівка, Верхньокам’янське, Виїмка, Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку російська армія безуспішно намагалася відновити втрачене положення в районі Андріївки Донеччини, а також завдала авіаційних ударів поблизу Кліщіївки, Андріївки та Костянтинівки Донеччини. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 20 населених пунктів, серед яких: Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське, Курдюмівка, Північне та Нью-Йорк Донеччини.

На Авдіївському напрямку українські військові успішно відбили атаки загарбників в районах Степового, Авдіївки та Веселого Донеччини. Противник завдав авіаційного удару неподалік Авдіївки Донеччини. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали більше ніж 10 населених пунктів, зокрема: Новоселівка, Степове, Орлівка, Сєверне, Первомайське, Невельське Донеччини.

На Мар'їнському напрямку протягом 1 жовтня ЗСУ успішно відбили вісім атак ворога в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини. Окупанти завдали авіаційного удару в районі населені пункту Новомихайлівка Донеччини. Під вогнем рашистів перебувало орієнтовно 10 населених пунктів, серед яких: Красногрівка, Мар'їнка, Побєда, Парасковіївка, Антонівка, Катеринівка Донеччини.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Російські війська завдали авіаційних ударів в районах Золотої Ниви та Старомайорського Донеччини. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали більше ніж 10 населених пунктів, зокрема: Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка, Новодонецьке, Благодатне, Урожайне Донеччини.

На Запорізькому напрямку українські воїни успішно відбили атаки рашистів в районі Новодарівки Запорізької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Малої Токмачки, а також артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів, у тому числі: Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка, Новопавлівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські військові завдали авіаційних ударів біля населених пунктів Берислава, Козоцького, Ольгівки та Високого Херсонщини. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема:

  • Станіслав Херсонщини;
  • місто Херсон;
  • Солончаки Миколаївщини.

ЗСУ

Українські військові продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, а також завдавати російським бойовикам втрат у живій силі та техніці, виснажувати їх вздовж всієї лінії фронту.

Протягом 1 жовтня українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Водночас підрозділи ракетних військ уразили ЗРК, пункт управління, склад боєприпасів та 16 артилерійських засобах окупантів.

Нагадаємо, 30 вересня російські терористичні війська завдали ударів по Запоріжжю. Місцеві жителі повідомляють, що чули кілька потужних вибухів.

  • Вас може зацікавити:

Скільки захисники України зможуть отримати в жовтні: озвучені суми виплат

Україна схилила голови у хвилині мовчання: фото і відео з українських міст у День захисників і захисниць

До мурашок: 10 найкращих пісень про українських захисників