RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Не виїхав з початком війни: 23 рабини України звернулись до генпрокурора щодо Коломойського

Головні рабини України звернулись до генерального прокурора Андрія Костіна з проханням розглянути можливість зміни запобіжного заходу бізнесмену Ігорю Коломойському, який майже два місяці перебуває у слідчому ізоляторі, в обвинуваченні щодо непов'язаної із триманням під вартою статтею.

Про це пише видання "Телеграф".

У зверненні 23 рабини регіонів та міст України звертають увагу генпрокурора на те, що Ігор Коломойський є відомим бізнесменом, меценатом та благодійником, який системно підтримував єврейську громаду в Україні та інших країнах. Вони вказують на загальновідому роль та внесок Коломойського у збереження територіальної цілісності України, стабілізацію кількох ключових регіонів на сході країни під час і після Революції Гідності.

"Не буде перебільшенням зазначити, що, значною мірою завдяки його позиції та зусиллям на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації у 2014-2015, схід України уникнув долі Донецька та Луганська", - йдеться у зверненні.

Також рабини підкреслюють, що Ігор Коломойський не підозрюється у вчиненні будь-яких злочинів проти національної безпеки України або у причетності до насильницьких злочинів і звертають увагу на те, що бізнесмену скоро вже 61 рік та він має не найкращий стан здоров'я.

"Маючи громадянство Держави Ізраїль, він не залишив територію України у зв'язку з початком повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022", - додають підписанти звернення.

Вони переконані, що перебування людини під вартою в такому випадку виглядає необґрунтовано та несправедливо.

"Виходячи з цих фактів ми дійсно не розуміємо реальні підстави затримання шановного пана Ігоря Коломойського і просимо розглянути його стан з точки зору гуманності, неупередженості та можливості застосування запобіжного заходу не пов'язаного з триманням під вартою", - підсумовують рабини.

Як прокоментував лист до генпрокурора один з його підписантів, Головний рабин Дніпропетровського регіону Шмуель Камінецький, рабини не розуміють реальної необхідності тримання під вартою Коломойського, "який виконував та виконує й на даний час всі вимоги слідства й суду, та вже тривалий час постійно проживає в Україні і не виїжджав за її межі навіть в умовах повномасштабної війни".