RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Підготовка балконних квітів до зими: що робити і які рослини можна лишити на морозі

Зі зниженням температури за вікном, любителям кімнатних рослин варто потурбуватися про своїх зелених друзів, що живуть на балконі - деякі із них можуть спокійно пережити зимівлю, а з деякими доведеться попрощатися.

Як підготувати балконні квіти до зимівлі розповідає "Апостроф".

Так, на балконах часто вирощують однорічні рослини, такі як настурції, чорнобривці, цинії, айстри та інші. Ці рослини проходять увесь цикл свого розвитку протягом сезону, тому переносити їх у тепліше місце немає сенсу, оскільки вони все одно загинуть. Однак, якщо рослини ще не постраждали від морозу та продовжують квітнути, їх можна перенести до квартири, де вони ще деякий час будуть радувати своєю красою, перш ніж зів’януть.

Водночас якщо на вашому балконі є екзотичні рослини, такі як олеандр, дурман, європейська оливка, цитрусові або пальми, їх обов'язково потрібно перенести у кімнату на зимівлю ще до початку перших заморозків.

Читайте також: Негативно впливають на людину: 10 небезпечних кімнатних рослин, які не треба тримати в спальні

Є чимало рослин, які спокійно зимують на закритому балконі взимку. Це такі відносно стійкі до холоду рослини, як камелія, зимовий жасмин, чемерник (морозник), цикламен, зимовий верес, ягідні кущі. Також сукуленти й кактуси виявляють невелику чутливість до низьких температур. Деякі інші рослини, такі як лілії, кали, амариліс, можуть витримувати холод, якщо їх тримати у горщиках та обрізати перед зимою.

Плющ та бамбук можуть створити затишок на балконі, а невеликі хвойні дерева не лише прикрасять простір, але й приємно пахнуть.

Залишаючи рослини на балконі взимку варто підтримувати оптимальні умови для їх росту. Забезпечте відсутність застійної води в контейнерах та горщиках, оскільки її наявність може негативно вплинути на рослини під час заморозків. Крім того, важливо захистити рослини від протягів та сильних морозів, використовуючи матеріали, такі як фліс, пінополістирол або пухирчасту плівку.

Раніше ми писали, які поширені квіти небезпечні для собак.

Вас також може зацікавити:

Чи варто виносити на вулицю кімнатні рослини: що потрібно знати

Красиві та корисні: три домашні рослини, які очищають повітря від пилу

Топ-7 кімнатних рослин, з якими повітря в кімнаті стане значно чистішим