RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Удар по багатоповерхівці Дніпра: в місті вшанували пам’ять загиблих рік тому

У неділю, 14 січня, у Дніпрі вшанували пам'ять загиблих від російської ракети в багатоповерховому будинку на Набережній Перемоги, 118. Рік тому тут російська ракета вбила 46 і поранила 80 людей.

Про це повідомляє пресслужба Дніпровської міської ради.

Читайте також: Реактивні "шахеди"? Теж зіб'ємо: яка загроза від нових безпілотників росіян

"Торік 14 січня удар російської ракети типу Х-22 по багатоповерхівці на Набережній Перемоги, 118 забрав життя 46 людей, шестеро з яких — діти. Поранення отримали близько 80 містян. Тоді рятувальники, медики, міські служби, військові, поліція та прості дніпряни кілька днів цілодобово працювали на місці влучання”, - йдеться у повідомленні.

У перші роковини трагедії на місці влучання влаштували громадську панахиду. Вшанувати пам'ять загиблих прийшли керівники міста та області, ті, хто тоді розбирав завали, та мешканці вцілілих секцій будинку. Людям досі важко говорити про події того дня.

В Офісі генерального прокурора України повідомили, що за цей воєнний злочин оголошено підозру командиру 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку ЗС РФ.

"Встановлено бортовий номер літака Ту-22М3, який використовувався для завдання ракетно-бомбового удару. А також весь ланцюжок осіб, які причетні до цього. Роботу зосереджено насамперед на встановленні російських командирів, які віддають злочинні накази. Один з них - командувач дальньої авіації повітряно-космічних сил ЗС РФ станом на січень 2023 року. Наразі йому також підготовлено повідомлення про підозру", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що внаслідок російської ракетної атаки по Харкову постраждали журналіст та фотограф іноземного інформаційного агентства.

  • Вас також може зацікавити:

Російська ракета влучила в українську лікарню: відео з операційної, 18+

Росія обстріляла Україну ракетами з КНДР: оприлюднені докази

Росіяни ракетним ударом знищили один з найкращих дитячих пансіонатів у Харкові, фото