RU  UA

Хочуть вибити ЗСУ до виборів Путіна: в Силах оборони півдня розповіли про дії ворога

Російська армія поставила собі за ціль вибити українських військових на Херсонському напрямку до виборів президента РФ, які хочуть провести 17 березня.

Про це розповіла в ефірі Апостроф TV начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник Наталя Гуменюк.

Читайте також: "Бавовна" у Подо-Калинівці: з'явилось відео удару по полігону в тилу росіян на Херсонщині

За її словами, противник намагається до виборів вибити ЗСУ з плацдарму, адже щодня відбуваються штурми. Однак за останню добу жодного штурму не було, а тому бійці мали змогу трохи відпочити.

"Ворог здійснює штурми суто в м’ясний спосіб, без застосування техніки. Це говорить про те, що вони чекають просування ЗСУ", - зауважила речниця.

Росіяни надалі продовжують здійснювати обстріли Херсона, проте повноцінно застосовувати авіацію не можуть. Натомість застосовуються дрони. ЗСУ розгортає станції РЕБ і знищує ворожі. Так, за минулу добу було знищено дві станції.

Керівниця пресцентру зауважила, що на окупованих територіях триває "виборча кампанія" росіян.

"Вони здійснюють подворові обходи, і примушують малорухомих людей приймати російське громадянство. Це відбувається в супроводі автоматників і місцевих колаборантів. Люди відмовляються від російських паспортів, що примушує росіян приймати голосування за українськими паспортами", - розповіла вона.

Також понад 10 діб ракетоносії не виходять на пускові рубежі. На сьогодні в морі зосереджене невелике угруповання, додала Наталя Гуменюк.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Противник здійснив 4 безуспішних штурми позицій наших військ на лівобережжі Дніпра.

  • Вас також може зацікавити:

"Невидимі" злочинці: як Росія готує "вибори Путіна" на окупованій Херсонщині

"Жирна риба" і понад 60 десантників: спливли деталі удару по полігону на Херсонщині

Удар по полігону з севастопольськими морпіхами: в ЗСУ зробили заяву