RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Проєкт "На висоті": центр "Крук" і Kernel підготують 700 операторів БпЛА

Центр "Крук" та компанія Kernel на безкоштовній основі підготують 700 військових операторів дронів.

Про це йдеться у дописі центру на Facebook.

"1 квітня стартує проєкт "На висоті", який покликаний забезпечити підготовку кваліфікованих військових операторів БпЛА. Протягом наступних півроку інструктори Центру підготовки операторів БПЛА "Крук" готуватимуть військових операторів дронів всіх типів. Таке повномасштабне безкоштовне навчання стало можливим завдяки підтримці проекту компанії Kernel", - йдеться у дописі центру.

Також зазначається, що це не перший проект підтримки ЗСУ з боку Kernel. Від початку російського вторгнення виробник надав підтримку ЗСУ на понад 2,2 млрд грн. Щоб надавати допомогу вчасно та оперативно, компанія зосередилася на підтримці 4 бригад ЗСУ. Kernel за два роки передала військовим понад 1000 одиниць БпЛА.

Проєкт "На висоті" поєднає придбання дронів та навчальну програму військових, які хочуть володіти навичками операторів БПЛА. Він став другим після "Армії Дронів," який планує систематично на безкоштовній основі для військових готувати операторів БПЛА для Сил оборони країни.

Військові, які хочуть безкоштовно навчитися керувати дронами всіх типів (Мультикоптер, "Крило" та FPV) можуть подавати заявки на навчання на сайті Центру "Крук".