RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Відео дня: харків'ян не зламати навіть бомбами

У мережі оприлюднили кадри, як у Харкові місцеві чоловіки продовжують грати у футбол навіть під час російських обстрілів.

Відео опублікував Telegram-канал "Оперативний ЗСУ".

Читайте також: Росія обстріляла Харків, є "прильоти" і поранені: фото наслідків

На кадрах показано момент ворожого обстрілу. Один із футболістів помітив, як щось пролітає в небі, а за мить - здригнулась земля та пролунав вибух. Це чоловіків не зупинило. Під час подальшого обстрілу вони не почали шукати бомбосховище, а просто лягли на футбольне поле, щоб перечекати атаку.

Як відомо, Росія активізувалась у 2024 році в обстрілах Харкова та області. Окупанти тероризують мирне населення, обстрілюючи міста майже кожного дня. Так, з лютого мирні жителі страждають від ракетних ударів та атак дронів, основними цілями яких є об'єкти енергоінфраструктури та житлові будинки.

Владі після інтенсивних обстрілів довелося евакуювати десятки сіл у регіоні, що межують з Росією. У результаті 526 тис. людей, тобто кожен п'ятий, класифікуються як внутрішні переселенці.

Як писало днями видання The Times, Росія обрала стратегію повного руйнування Харкова, щоб підкорити його собі. Країна-агресор прагне залякати цивільних жителів. Також процитувало слова головного пропагандиста РФ Володимира Соловйова, який мав сміливість заявити, що "Харків має бути стертий з лиця землі".

Нагадаємо, окупанти завдали чергового удару по Харківщині. Загинула дитина та дві жінки, ще чотири людини постраждали.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни знову обстріляли Харків: що відомо

Росіяни завдали нових ударів по Харкову, є поранені

У Харкові сильно пошкоджені багатоповерхівки, школи та гуртожитки: фото і відео наслідків удару