RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Наступ на Донецьк та Часів Яр: оновлені дані бойових дій від ISW

Російські війська продовжують здійснювати спроби наступу на Харківщині та мають незначний успіх під Куп’янськом та Сватовим.

Про це повідомляє ISW.

Оновлені дані Інституту ведення війни від 21 червня свідчать про те, що ворог не полишає надії на захоплення більшої кількості територій України, здійснюючи штурми по всій лінії фронту.

Харківська область

Станом на 21 червня не виявлено жодного підтвердженого просування росіян на цьому напрямку.

Ворог ввечері 20 червня здійснив атаки в районі Липців і в районі Вовчанська та Тихого. Також було завдано потужних ударів керованими плануючими бомбами з Білгородської області РФ.

У Вовчанську тривають інтенсивні бої, але підтверджень зміни лінії фронту не виявлено.

Також ISW не спостерігали візуальних доказів присутності російських військ в Тихому та вважають, що українські військові деокупували поселення.

Луганська область

Росіяни мали успіх вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна: просунулися на схід від Піщаного та на захід від Нововодяного.

Бої тривали біля Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного, Берестового, біля Стельмахівки, Новосадового, Греківки, Невського, в районі Серебрянського лісу.

Донецька область

21 червня російські війська наступали на Сіверському напрямку, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Також ворог продовжив наступ в районі Верхньокам'янського, біля Спірного, Виїмки та Роздолівки.

У районі Часового Яру змін лінії фронту не було. Тут війська РФ наступали в мікрорайоні Каналу, біля Калинівки та Кліщіївки.

Російські війська продовжували наступальні дії й на Торецькому напрямку, однак підтверджених змін лінії фронту не зафіксовано. Речник угруповання військ ЗСУ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що окупанти наступають поблизу Нью-Йорка та Шумів з боку Горлівки, щоб розвивати наступ на Часів Яр з півдня.

Також були спроби наступу у районі Авдіївки, але безуспішно.

Російські війська продовжували наступальні дії в районах Воздвиженки, Архангельського, Новоолександрівки, Сокіла, Новопокровського, Новоселівки Першої, біля Яснобродівки та Карлівки.

Росіяни мали успіх на захід і південний захід від Донецька та на захід від Новомихайлівки і в межах Красногорівки.

"Велика кількість теплових аномалій, виявлена 21 червня системою пожежної інформації NASA для управління ресурсами, свідчить про бойові дії в центрі Красногорівки", - повідомляють в ISW.

Окрім того, 21 червня тривали позиційні бої на кордоні Донецької та Запорізької областей поблизу Старомайорського та Урожайного.

"Південна вісь"

На заході Запорізької області підтверджених змін лінії фронту не фіксується.

Відбулись позиційні бої поблизу Роботиного та на північний схід від Роботиного поблизу Вербового та Малої Токмачки.

Позиційні бої також тривали 21 червня на лівому березі Херсонської області в районі Кринок і Козачих Лагерів та на островах у дельті річки Дніпро.