RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

Хто стоїть за "Темним лицарем"? ЗМІ назвали можливих причетних

Хоча сама заступниця головного редактора проросійського видання "Страна.ua" Світлана Крюкова свою причетність до адміністрування Telegram-каналу "Темный рыцарь" заперечує, проєкт "Антоніна" видання "Детектор медіа" стверджує протилежне.

Канал "Темный рыцарь", нагадує видання, відновив свою роботу 18 червня після піврічної мовчанки. Останній пост перед перервою датується 1 грудня 2023 року.

"Автором "Тёмного рыцаря" на той час був народний депутат Олександр Дубінський. І тодішнє припинення "мовлення" телеграм-каналу, ймовірно, було пов’язане з тим, що 14 листопада 2023 Печерський райсуд Києва відправив Дубінського, якому висунули підозру в державній зраді, до СІЗО", - пише ЗМІ.

Після відновлення роботи майже усі пости на каналі присвячені Роману Кравцю, який у 2019 році потрапив до передвиборчого списку партії "Слуга народу", але не пройшов до парламенту. Саме Кравець, за даними Hromadske, є адміном "Джокера".

"Контент поновленого "Тёмного рыцаря" становить суцільний потік образ та погроз на адресу Кравця, а також вимог "повернути канал власникам" та анонсів подальших журналістських розслідувань про нього", - пише "Детектор Медіа".

"Джокер" нібито було створено у 2019 році головою партії "Укроп" Геннадієм Корбаном і Світланою Крюковою. Романа Кравця, як пишуть у "Детектор Медіа" начебто "взяли адміном і помічником", і згодом він "відсторонив їх (Крюкову і Корбана) від можливості впливати на контент — деякі наші джерела, описуючи цю історію, вживали слово "рейдерство". Так Кравець став одноосібним власником "Джокера".

"Якщо вірити джерелам hromadske, можна припустити, що саме Корбан з Крюковою можуть стояти за інформаційною атакою на Кравця, а отже — і за "Тёмным рыцарем", - пише ДМ.

Вийти на слід Крюкової в "Темном рыцаре" допомогло відновлення видалених постів. На деяких залишилися аватарки самої Крюкової. Так, один з постів містив скриншот допису в Instagram із аватаркою Крюкової.

Таку ж саму аватарку Крюкова використовує на власному тг-каналі "Крючок":

"Скоріш за все, Світлана Крюкова робила за допомогою свого телефона скриншоти інстаграм-постів так званої "дівчини Романа Кравця" Ольги Осмоловської, які потім використовувались як ілюстрації для публікацій на "Тёмном рыцаре". Якщо в людини не один акаунт, то на екрані висвічується аватарка саме того з них, з якого вона заходить в інстаграм".

Ймовірно, не помітивши цього, Крюкова виклала на "Темном рыцаре" викривальний пост, а потім, помітивши помилку, його видалила.