RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

5 липня

Всі новини

Безугла «добралася» до командувача Повітряних сил ЗСУ

Скандальна нардепка Мар'яна Безугла звернула свою увагу на командувача Повітряних сил ЗСУ генерала Миколу Олещука – вказала, що він вже близько року не з’являється на засідання Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Про це Мар’яна Безугла написала в своєму Telegram-каналі.

За її повідомленням, командувач Повітряних сил ЗСУ генерал Микола Олещук начебто не менше року відмовляється приходити на засідання Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

"Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал Микола Олещук не менше року відмовляється приходити на Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Йому нічого сказати. Нещодавно прислав кількох офіцерів щодо F-16, і ми на закритому засіданні розібрали це питання".

Нардепка також звернула свою увагу на передачу Україні винищувачів F-16 – на її думку, літаки не призведуть одразу до кардинальних змін:

"З того, що можу написати, на жаль, передача таких літаків Україні ситуацію зразу кардинально не змінить. Чи вони потрібні? Звичайно. В першу чергу, щоб переходити на західні зразки, мати можливість далі опановувати сучасніші моделі і для посилення ППО. Але ніяких чарівних штурмів і контрнаступів. Забудьте".

За словами Безуглої, до цього також не готова і українська інфраструктура. Розкритикувала вона і ставлення до навчання українських пілотів: "До того ж, інфраструктура для них досі не готова, а ставлення до навчання пілотів та іншого персоналу з боку керівництва ЗСУ не витримує ніякої критики. Наче це потрібно партнерам, а не нам. Зате зараз ще одне командування в командуванні повітряних сил створили. Ще більше штабів!".

Раніше ми також писали, що нардепка Мар'яна Безугла, що раніше неодноразово критикувала військове керівництво країни, не проти сама стати міністеркою оборони та навіть висунула перші пропозиції своїх потенційних рішень.