RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

"Призвів до гибелі великої кількості військових": Катерина "Пташка" Поліщук вимагає звільнити комбрига 59 ОМПБр Шевчука

Парамедикиня Катерина Поліщук, яка стала відомою під псевдо "Пташка" під час оборони "Азовсталі", звернулася до Володимира Зеленського як до Верховного Головнокомандувача із закликом вжити заходів щодо командира 59 ОМПБр Богдана Шевчука, через непрофесійність і нелюдське ставлення якого до особового складу бригада несе надзвичайні втрати.

"Більше року я перебувала у зоні ведення бойових дій пліч-о-пліч з 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка. За час нашої співпраці командували бригадою славнозвісний Сухаревський Вадим Олегович та професіонал військової справи Стеценко Максим Олександрович. Але в звʼязку з "геніальними" посадовими рішеннями та родинними звʼязками вищого військового керівництва з Шевчуком Богданом Володимировичем, останнього було призначено на посаду кбр 59 ОМПБр з квітня 2024 року", - розповіла Поліщук.

Вона просить Зеленського призначити проведення службової перевірки дій Шевчука "за фактами злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дій, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі і з високих керівних посад".

Шевчуку, за словами захисниці, властиві "егоїзм, сліпий карʼєризм, усунення всіх "незгодних" командирів".

Таке ставлення призводить до пригнічення бойового духу та приниження особового складу.

Через нелюдське та непрофесійне ставлення з боку Шевчука "Пташка"-Поліщук припинила співпрацю з 59-ю бригадою.

"Та не всі мають таку можливість - опиратись злочинним наказам, які спрямовані виключно на здобування додаткових зірочок цією людиною, - додала військова. - Прошу вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі. Військова честь та честь офіцера - не пусті слова. Принаймні такими вони не повинні бути".

Нагадаємо, нещодавно військовий журналіст Юрій Бутусов також звертав увагу на непрофесійність нового комбрига 59-ки Богдана Шевчука, що може призвести до втрати Україною стратегічно важливої Красногорівки.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: