RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

В Генштабі пояснили механізм накладання штрафів за неоновлення даних в ТЦК

Військовозобов'язаним українцям, які не оновили дані в ТЦК та СП безпосередньо в ТЦК, ЦНАПі чи додатку "Резерв+",автоматично штрафи виписувати не будуть, адже згідно з законодавством про адміністративні правопорушення "накладення штрафу передбачається протягом 3 місяців із дати виявлення правопорушення".

Про це заявила представниця Центрального юридичного управління Генерального штабу Збройних Сил України підполковник юстиції Ірина Гарбуз.

За її словами, за одне порушення передбачено накладення одного штрафу. Саме уповноваженийпредставник ТЦК та СП складатиме адміністративні протоколи, збиратиме матеріали й подаватиме їх на розгляд до керівника ТЦК та СП, який ухвалюватиме рішення щодо притягнення особи до адміністративної відповідальності.

Громадяни, які не згодні з накладенням штрафу, можуть звернутися до суду для оскарження протягом 10 днів з дня винесення постанови. За вчинення адміністративного правопорушення вперше передбачено штраф 17 000 гривень, за повторне протягом року – 25 500 гривень. Якщо громадянин не сплачує штраф - справу можуть передати до органів виконавчої служби і майно боржника можуть арештувати.

Нагадаємо, що всі військовозобов'язані, резервісти та призовники мали оновити свої військово-облікові дані до 16 липня 2024, а тих, хто не встиг оновити свої дані, можуть притягнути до адміністративної відповідальності. "Апостроф" показував, що відбувалося у ТЦК та ЦНАПах 16 липня.