RU  UA  EN

Неділя, 1 вересня
  • НБУ:USD 40.75
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.75
Суспільство

Новини

1 вересня

31 серпня

Всі новини

Блокування роспропаганди в Україні: на боротьбу спрямують 16,1 млн грн

На блокування антиукраїнського мовлення у чотирьох прикордонних регіонах України спрямують 16,1 млн грн. За ці кошти планують створити та запустити в експлуатацію системи спеціального телерадіомовлення.

Таке рішення ухвалив уряд 18 липня, передає пресслужба Міністерства економіки.

"Уряд розбудовує розгалужену систему спецмережі телерадіомовлення на прикордонних територіях, яка блокуватиме ворожу пропаганду та забезпечуватиме інформаційну безпеку у ефірному просторі України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, навесні цього року Кабінет міністрів виділив 137,6 млн грн для дев’яти регіонів, а нині додаткову суму резервного фонду бюджету - для ще чотирьох прикордонних областей.

У міністерстві уточнили, що необхідне обладнання закуплять та поставлять Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. Здійснять монтажні та пусконалагоджувальні роботи до 2025 року.

Також там нагадали, що у березні цього року Держспецзв’язку отримало з резервного фонду 124,4 млн грн. Йшлось про такі області: Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Вінницька та Одеська область. Зараз кошти спрямують для Донецької, Миколаївської, Херсонської та Запорізької.