RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Капранов висміяв рішення Ради щодо переведення годинника

Письменник та видавець Віталій Капранов іронічно відреагував на рішення про скасування переходу із зимового на літній час і навпаки.

Про це Віталій Капранов написав на Facecbook.

Він називає скасування літнього часу "дуже вчасним, мудрим і стратегічним рішенням". Щодо цього вказав декілька причин, серед яких зокрема чергове своєрідне відокремлення від Москви, а також тактичні хитрощі на фронті:

"Скасування літнього часу насправді є дуже вчасним, мудрим і стратегічним рішенням. По-перше, воно остаточно відриває нас від Москви - адже раніше влітку ми з нею опинялися в одному часовому поясі. По-друге, воно забезпечує успіх на фронті - ворог думає, що ми почнемо атакувати о 5-00, а ми вдаримо на годину пізніше, і це вже з жовтня місяця, коли ми востаннє переведемо годинники. Так що перемога неуникненна".

Капранов іронічно вказує, що у противника також з'явиться заздрість до українців, які сплять на годину більше.

"По-четверте, найгероїчніші сторінки української історії - Зимові походи армії УНР, Злука, Крути - відбувалися взимку, а значить варто триматися традиції. По-п'яте, слово "зимно" українською мовою має значення "холодно", а значить літня спека буде меншою", – вказує Капранов чергові "переваги" такого рішення.

Наостанок називає таку причину: "По-шосте, треба ж якось відвертати увагу населення від корупційних скандалів у владі та проблем з командуванням на фронті".

"Словом, зимовий час ввійде в історію поруч із мільярдом дерев, відбудовою "Мрії", збиранням дронів на кухнях та іншими славними здобутками зеленої влади", – підсумував видавець.

Варто нагадати, що Верховна Рада відмовилася від переходу із зимового на літній час і навпаки. За відповідний законопроект проголосував 261 народний депутат.