RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Окупанти "рятують" курортний сезон на окупованих територіях "щедрими" субсидіями турбізнесам

Росіяни вигадують механізми для того, щоб реанімувати невдалий курортний сезон на тимчасово окупованих територіях. Окупаційна влада пропонує "щедрі" субсидії власникам турбізнесів на розвиток туристичної інфраструктури.

Про це інформує рух "Жовта Стрічка".

В повідомленні зауважують, що курортний сезон 2024 в Ялті провалився.

"Активісти руху "Жовта Стрічка" надсилають фото, що підтверджують крах курортного сезону в Криму. Ось як виглядає узбережжя Ялти — занедбані пляжі, порожні набережні та сміття", – пишуть активісти руху.


Разом з цим в Telegram-каналі Бердянської міської військової адміністрації вказували, що у Бердянську окупанти намагаються реанімувати мертвий туристичний сезон, пропонуючи "щедрі" субсидії:

"У тимчасово окупованому Бердянську загарбники провели так званий "семінар для представників туристичного бізнесу". Насправді ж це чергова спроба заманити місцевих підприємців у пастку російського законодавства. Окупаційна влада обіцяє "щедрі" субсидії до 10 мільйонів рублів на розвиток туристичної інфраструктури. Але є одна "маленька" умова - реєстрація за російським законодавством".

Таким чином, як зауважує голова Бердянської МВА Вікторія Галіціна, загарбники "намагаються легалізувати своє правління та змусити місцевий бізнес працювати в російському правовому полі".

"Ці сумнівні фінансові пропозиції - ніщо інше, як відчайдушна спроба врятувати повністю провалений курортний сезон", – підсумовує вона.