RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Оксана Забужко припустила ймовірність гучного теракту на похороні Ірини Фаріон

Відома українська письменниця Оксана Забужко припустила ймовірність гучного теракту під час похорону Ірини Фаріон.

Про це Оксана Стефанівна Забужко написала у Facebook.

Вона припускає ймовірність того, що на похороні Ірини Фаріон могли б здійснити "гучний теракт":

"І ще таке (довго вагалась, чи це писати, але хай краще напишу, а потім нічого не буде, аніж промовчу, а потім, не дай Господи...). Так ось, якщо трохи розуміти логіку чекістського мислення, - вони б завтра (22 липня - "Апостроф") на похороні Ірини Фаріон мали запланувати у Львові максимально гучний теракт, із великою кількістю жертв (... а після цього можна й оголосити своїм кріпакам, що "цель СВО достигнута", чому ні?)".

Вона зауважує, що для цього можутть керуватися потребою "блєстящей побєди":

"От просто все на те вказує - що в цьому місці "дорожньої мапи" зараз їм на ґвалт потрібна саме якась така "блєстящая побєда" (спробуйте на хвилиночку мислити не як людина, а як злочинець, і весь пазл вам складеться!)".

Проте сама письменниця сподівається, що вона помиляється:

"Дуже добре, якщо я помиляюсь, і це все тільки "худліт" моєї уяви. Але все ж гаряче сподіваюсь, що в СБУ теж вистачає уяви - на те, щоб завтра (тобто 22 липня - “Апостроф") у Львові всі відповідні служби працювали в режимі найвищої пильности".

"Апостроф" раніше також писав, що прощання з Іриною Фаріон, яка померла у лікарні внаслідок замаху, відбудеться у понеділок, 22 липня. Попрощатися можна буде до 22:00 в храмі. Чин похорону розпочнеться в понеділок, 22 липня о 14:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.