RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

Батько підозрюваного у вбивстві Фаріон воює на фронті

Батько затриманого 25 липня у Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства політикині та мовознавиці Ірини Фаріон служить в українській армії на фронті.

Про це повідомляють журналісти проєкту Радіо Свобода "Схеми".

Вони зв'язалися з чоловіком. Розповів, що служить і з сином давно не бачився, однак з ним постійно на зв'язку. Про його затримання повідомила дружина.

"Я на фронті зараз, сина особисто давно не бачив, спілкувалися регулярно телефоном. Мені дружина сьогодні зателефонувала, сказала, що відбулося затримання сина. Чи затримання, чи арешт - тут же теж не зрозуміло", - повідомив він.

Зазначив, що все було не так "гладко": дружину схопили та тримали поза помешканням, забрали техніку, "скрутили" сина.

Стверджує, що мотивів для убивства Фаріон не було, не помічав за ним українофобських поглядів.

"Він патріот. Навпаки: він закінчив курси керування БПЛА, щоб долучитися до українського війська, займався футболом", - додав батько підозрюваного.

Журналісти "Схем" з'ясували, що це 18-річний хлопець, який навчався у Дніпровській гімназії № 62, займався футболом у Міській дитячо-юнацькій спортивній школі, грав у команді "МДЮСШ U-19". Був учасником турніру на підтримку ЗСУ "Осінь 2022".

Раніше у МВС повідомили про затримання 18-річного дніпрянина, підозрюваного у скоєнні злочину. Там заявили, що він орендував мінімум три квартири у Львові.

Нагадаємо, запобіжний захід затриманому обиратимуть у Львові 26 липня.