RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

Бутусов розповів, як просто дивом вдалося вберегти Нью-Йорк і Торецьк

Військовослужбовці ЗСУ з трьох бригад змогли оперативно збити наступ ворога на Нью-Йорк і Торецьк і запобігти окупації цих двох населених пунктів на Донеччині.

Про це розповів в ефірі на YouTube журналіст Юрій Бутусов.

Він зазначив, що прорив росіян став можливим через помилку в управлінні іншою бригадою.

"32 бригада, 53 бригада, 95 десантно-штурмова зараз висунуті в бій. Вони вступили в бій за Нью-Йорк і Торецьк, і фактично це був зустрічний бій. Замість планового заходу, на жаль, через помилки вони закривають прорив, якого в принципі не мало бути… Дуже важкі бої йдуть, але вони в зустрічному бою зупинили російський наступ. Від втрати двох міст одразу нас відділяло 2-3 дні. Ворог міг захопити все", - зазначив він.

За його словами, наразі ворог на цьому напрямку починає відчувати виснаження, адже українські військові активно б'ють по резервах.

"Зараз бої, особливо важка ситуація в Нью-Йорку, але лінія фронту дуже важкою ціною стабілізована. Українські воїни завдають ворогу дуже великі втрати. Перемелюються ворожі резерви і сьогодні (25 липня) був перший день, коли ворог не проводив масованих атак піхотою", - додав журналіст.

Раніше бійці 425-го штурмового батальйону "Скала" показали, як у селищі Нью-Йорк Донецької області за підтримки "Bradley" зачищають російські позиції.