RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Портников надав цікаву версію, чому РФ стала знищувати енергетику України лише зараз

Російське військово-політичне керівництво узгодило рішення на обстріли енергетичної інфраструктури України, бо зрозуміло, що не зможе нею скористуватись, адже окупацію всієї території країни вже не планує.

Про це у своєму блозі розповів відомий публіцист і журналіст Віталій Портников.

Він зазначив, що росіяни давно мали всі необхідні мапи для таких ударів, але вони не були зосереджені на руйнуванні українських міст і побуту українців, а планували перемогти на полі бою чи політично.

"Чому Росія, маючи на столі мапи всієї української інфраструктури, не знищувала її взимку 2022-23 років, а в 2024 році довела, що має можливості знищувати генерацію і створити серйозні економічні проблеми Україні на роки, якщо не на десятиріччя? У 22-23 роках зима було переломною для війни. Здавалося, що якби українці були в більш складному становищі, то Збройним силам було б важче боротися з ворогом… Чому вони тоді це не робили, а зараз роблять? Відповідь на це питання може бути пов'язана з тим, що тоді росіяни були впевнені, що Україна у них в кишені, що вони рано чи пізно захоплять всю територію держави, а зараз стає очевидним, що ця історія може розтягнутися на довгий час", - зазначив він.

За його словами, наразі у росіян взагалі немає впевненості в окупації нових українських територій, тому вони діють методикою ускладнення життя українців і їх залякування.

"Їм ясно, що це може бути не завойовано взагалі. А якщо не завоюємо, ми перетворимо це на пустелю, примусимо їх звідси виїхати, перетворимо міста на пустки", - сказав Віталій Портников.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 26 липня росіяни вдарили безпілотниками по енергетичній інфраструктурі України. Пошкодження енергооб'єктів зафіксували у двох областях.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: