RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Невідомий БпЛА Росії, що раніше долетів до Києва, виявився "молодшою сестрою" "шахеда"

Збитий в ніч на 24 липня безпілотник ідентифікували, як “молодшу сестру "шахеда"". Ідентифікувати вдалося не лише назву БпЛА - "Гербера" - а також його можливості та ймовірні цільові задачі.

Про це пишуть аналітики Defense Express.

У матеріалі зауважують, що попри те, що в РФ цей дрон називають "молодшою сестрою "шахеда"", це БпЛА з абсолютно іншими цілями та можливостями: "Це той самий дрон, який має фюзеляж із пінопласту та зібраний з доволі низькою культурою виробництва".

Аналітики пишуть, що "Гербера" може вироблятися у трьох варіантах: як дрон радіоелектронної розвідки, як камікадзе, або у ролі хибної цілі. А зважуючи на дані щодо того, що відомо про збитий зразок, то перехоплено було не версію для завдання ударів.

В Defense Express зауважують, що ударна версія БпЛА для наведення на ціль використовується телевізійний канал з доволі посередньою камерою: "Таким чином наведення на термінальній ділянці здійснюється оператором вручну, як FPV-дроном". Припускають, що наразі у противника кількість "Гербер" обмежена.

"Варто зазначити, що наразі під питанням залишається дальність польоту цього дрона. Але цілком вірогідно, що вона може вимірюватись у межах від 300 км без бойової частини, – йдеться у матеріалі із заувагою на ймовірних цільових задачах БпЛА: – Тобто задачі розвідки, зокрема фіксації роботи радіолокаційних систем із передачею інформації у режимі онлайн, знову ж, через українську мобільну мережу, для цього БПЛА можливі. Як і використання у ролі хибної цілі, яка має відносно малу вартість".