RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Алла Пугачова створила "особливий день" українській балерині

Українська балерина Христина Шишпор зустрілась з відомою російською співачкою, яка активно підтримує нашу країну у війні, Аллою Пугачовою.

Про це сама балерина написала у своїй сторіз.

"Мій особливий день, зустріч з легендою, особливе свято моєї душі", - зазначила українська балерина і опублікувала фото з Примадонною.

Що відомо про Христину Шишпор

Христина Шишпор – артистка балету, прима-балерина Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка, народна артистка України.

Дебютну сольну партію балерина зіграла у 17 років. Це була роль Одетти-Оділії в балеті «Лебедине озеро» П. Чайковського. Також в Національному театрі опери і балету Христина брала участь в гала-концертах, виступаючи на одній сцені з зірками світового балету.

Артистка активно гастролює, вона танцювала на провідних сценах: Японії, Бразилії, Аргентини, Перу, Італії, Німеччини, Австрії, Угорщини, Венесуели, Чилі, Франції, Монако, Іспанії, Бельгії та інших країн. Серед них можна виділити виступи на сценах Віденської та Будапештської опери.

Зараз балерина виступає у театрі, здобуває вищу освіту у Херсонському державному університеті за спеціальністю хореографія, а також займається творчістю поза стінами театру. Зокрема, Христина зіграла головні ролі у кліпах О. Винника «Ніно»(2016 р.), ТІК «Злива» (2018 р.), знялася у кліпі І. Білик «Леонід»(2018 р.), Kazaky «Dance And Change»(2012 р.) та В. Гришко «Пам'яті Карузо»(2013 р.).

Цікавий факт: Христина Шишпор була дружиною воротаря Національної збірної України з футболу Георгія Бущана. Вони розлучилися у 2019 році. У них є спільна донька.