RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

29 вересня

Всі новини

Суд вирішив справу охоронця поліклініки, що не впустив людей в укриття

Деснянський районний суд визнав винним охоронця лікарні, який не відчинив двері укриття під час повітряної тривоги через російську атаку, що призвело до загибелі трьох людей. Чоловіка засудили до 4 років позбавлення волі.

Про це інформує Київська міська прокуратура.

В пресслужбі зауважують:

"За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Деснянської окружної прокуратури м.Києва Деснянський районний суд визнав винним охоронця лікарні у завідомому залишенні без допомоги осіб, які перебували у небезпечному для життя стані і позбавленні можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, при наявності змоги надати їм допомогу, що призвело до смерті трьох людей (ч.3 ст. 135 КК України)".

Обвинуваченому суд призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що охоронець КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3» не відчинив двері укриття під час оголошення сигналу "повітряна тривога" в Києві в ніч на 1 червня 2023. Ці дії охоронця позбавили людей можливості зберегти собі життя:

"Такі його дії під час ракетного обстрілу Києва збройними силами російської федерації спричинили загибель трьох осіб, серед яких 9-річна дівчинка. Загибель малолітньої дитини відповідно до ст. 67 КК України є обставиною, що обтяжує покарання".

Обвинувачений не визнав своєї вини. В пресслужбі пишуть, що під час судового розгляду він постійно змінював покази щодо обставин події та причин, через які він не відчинив двері укриття: не встиг, не почув сигнал тривоги, не побачив людей. Врешті обвинувачений повідомив суду, що приміщення лікарні взагалі не обладнано укриттям та він не був зобов’язаний відкривати до нього двері.

На даний час прокурори вивчають вирок суду щодо підстав для його оскарження.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня 2023 року російські окупанти обстріляли українську столицю, повідомляється про роботу ППО та падіння уламків у кількох районах Києва. Через зачинене укриття під час ракетної атаки в Києві загинули троє людей.