RU  UA  EN

Понеділок, 9 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Суспільство

Новини

8 вересня

Всі новини

Наталія Мосейчук відреагувала на "вирок" російського суду

Українська телеведуча Наталія Мосейчук, якій у Росії заочно винесли вирок у вигляді п'яти років колонії, назвала російські "суди" нікчемними, які не мають жодної сили в цивілізованому світі.

Про це Мосейчук написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

За її словами, відповідний "вирок і термін" є зведенням давніх рахунків, адже з самого початку війни у 2014 році закликала не віддавати Крим і воювати за свою землю. А навесні 2022-го, після страти дітей в маріупольському театрі, публічно закликала дружин і матерів російських льотчиків готуватися до жалоби за своїми чоловіками.

"Так званий "російський суд" вигадав мені звинувачення і, одразу, покарання - 5 років колонії. В березні 2022 після страти дітей в маріупольському театрі я закликала дружин і матерів російських льотчиків готувати чорні хустки. Переконана, що вони вже відносили жалобу. Бо воєнні злочинці, що скинули бомби на беззахисних українців вже зазнали кари і помсти. Тому цей "вирок і термін" мені - зведення давніх рахунків. Ще з 14 го- самого початку війни. Коли я закликала не віддавати Крим і воювати за свій шмат землі", - йдеться у повідомленні.

Вона зазначила, що єдиною метою "роботи" судів РФ є залякування та демонстрація всім українцям, що росіяни візьмуться за кожного.

"Зрозуміло, що ці нікчемні російські "суди" не мають жодної сили в цивілізованому світі. Їхня мета - залякати і показати всім українцям, що "русскіє доберуться до кожного". Вони і справді здатні, якщо ми будемо тремтіти і забудемо неодноразове знищення нашої державності, Голодомор, приниження "хохлів", страту нашої інтелігенції, насильну русифікацію, ґвалтування жінок та дітей, вбивства в Бучі, Ізюмі, Маріуполі, розстріл Охматдиту, щонічні дронові і ракетні полювання на нас і 10 років війни. Колись росія - розвалиться. А українцям судилося вижити тоді, виживемо і нині", - додала телеведуча.

Раніше "Апостроф" писав, що за інформацією пропагандистських росЗМІ, суд у Москві заочно засудив українську ведучу Мосейчук до п'яти років колонії. Справу порушили через ефір від 20 березня 2022 року, де вона "зневажливо" звернулась до росіянок.