RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Мобілізацію чоловіків від 18 до 25 років пояснили помилкою

У Верховній Раді назвали мобілізацію чоловіків від 18 до 25 років після оновлення законодавства правовою колізією, яку невдовзі виправлять.

Про це повідомив нардеп, член Комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко у соцмережі Facebook.

Так, за його словами, після ухвалення законопроєктів щодо мобілізації виникла ціла низка правових колізій, за якими під мобілізацію підпадали особи до 25 років.

У зв'язку з цим 5 серпня Комітет з питань безпеки, оборони та розвідки підтримав проєкт закону №11379-д, покликаний заборонити призивати військовозобов'язаних 18-25 років, які відслужили строкову службу чи закінчили військову кафедру.

"Повністю підтримую це рішення, закликаю винести на голосування в найближче засідання і буду підтримувати його в залі Парламенту!", - наголосив нардеп.

Нагадаємо, раніше нардеп від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що профільний комітет підтримав законопроєкт, який запроваджує заборону мобілізації обмежено придатних від 18 до 25 років.