RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

У штанях-"кікіморах": ДПСУ затримала українців на кордоні з Румунією

Державна прикордонна служба України затримала на державному кордоні з Румунією двох українців у маскувальних військових штанях-"кікіморах". Вони намагались прокласти маршрут до сусідньої країни.

Про це інформує пресслужба ДПСУ.

"У штанях-"кікіморах" порушники кордону намагалися протоптати маршрут до Румунії", - йдеться у повідомленні.

Прикордонники зазначили, що через високогірʼя Карпат громадяни дісталися майже до самого кордону. За останні 50 метрів їх помітив та затримав прикордонний наряд.

При цьому "мандрівники" вдало підготувалися, щоб бути непоміченими серед лісових хащів, одягнувши спеціальний камуфльований одяг.

"План не спрацював, зате враження таки справили", - зауважили у прикордонслужбі.

Ще двох порушників з Донецької області затримали на відстані 100 метрів до кордону, а ще двох жителів Івано-Франківщини – за 150 метрів.

"Загалом вчора на своїй ділянці відповідальності прикордонники відділення інспекторів прикордонної служби "Богдан" затримали 15 порушників кордону", - повідомили в ДПСУ.

На затриманих склали протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Тепер справи має розглянути суд.

Нагадаємо, правоохоронці затримали на державному кордоні з Молдовою киянина, який за гроші хотів вивезти за межі країни двох чоловіків призовного віку.