RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Евакуація жителів Курщини на Азовське узбережжя: які цілі переслідує Росія

Російська влада має намір евакуювати мешканців Курської області на окуповані території Азовського узбережжя у Запорізькій області з конкретними цілями. Зокрема, щоб зробити живий щит своїм військовим об’єктам від ураження.

Про це розповів керівник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров у Telegram.

Посадовець зазначив, що "влада" окупованої Запорізької області виступила з бажанням прийняти евакуйованих росіян і розмістити у себе на базах відпочинку. На його думку, що про підтримку людей точно не йдеться.

"Ворог має план: окупанти хочуть використовувати цивільних як живий щит для захисту своїх військових об'єктів, щоб ускладнити їх ураження", - наголосив він.

Федоров розповів, що окупанти давно перетворили курорти на узбережжі Азовського моря на військові бази, де зберігається техніка.

Окрім того, гауляйтери переслідують фінансову вигоду, оскільки перепаде грошей з федерального бюджету.

"Люди неохоче погоджуються на евакуацію в Запорізьку область. Розуміють, що ця територія буде звільнена, тому не бачать сенсу в переселенні на короткий час. Близькість до лінії фронту підсилює їхні побоювання", - додав керівник Запорізької ОВА.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зібрав 14 серпня нараду щодо ситуації у прикордонній з Україною Курській області РФ. У планах - створити там за необхідності військові комендатури та забезпечити регіон гуманітарною допомогою.