RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Знищений металобрухт окупантів поповнив держбюджет на майже 25 млн грн

Переробка знищеної російської військової техніки поповнила держбюджет України на 24.7 млн грн. До кінця 2024 року планується отримати ще не менше 18 млн грн.

Про це інформує Міністерство оборони України.

"На майданчиках знищеної в ході бойових дій військової техніки та у визначених військових частинах Збройних сил України накопичено 1000 тонн металобрухту з вмістом дорогоцінних металів", – йдеться у повідомленні.

У складі вдалося виявити 100 кг золота, 1900 кг срібла та 25 кг платини. Начальник Управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна полковник Олег Коваль вказав, що лише за сім місяців 2024 року Міноборони отримало від переробки дорогоцінних металів 24.7 млн грн. А до кінця 2024 року планується отримати ще не менше 18 млн грн.

В повідомленні додають, що переробка здійснюється Міністерством оборони через спеціалізовані приватні переробні підприємства.

"Кошти від реалізації дорогоцінних металів розподіляються відповідно до нормативів НБУ: 80% для золота та платинових металів і 50% для срібла спрямовуються до державного бюджету, тоді як решта 20% та 50% відповідно залишаються на спеціальному фонді Міноборони та використовуються для забезпечення потреб Збройних сил", – пишуть в міністерстві.

Українські військові продовжують інтенсивно знищувати російську техніку. Нещодавно бійці з 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади показали кадри ефектного знищення російської техніки під час штурму. Противнику було завдано втрат у техніці та особовому складі.