RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

"Змінював світ на краще": на фронті загинув доброволець з Фінляндії

У повномасштабній війні Росії проти України загинув п'ятий воїн з Фінляндії, доброволець Вілле Мюккянен, який боровся за Україну.

Про це повідомляє видання Yle.

Видання зауважує, що 26-річний Мюккянен загинув на Луганщині на початку серпня. До того, як долучитись у ряди добровольців, він був головою молодіжного підрозділу центристської партії Північної Пог’янмаа.

Сам він народився у Фінляндії, в місті Пюхяярві. "Людина-патріот, принциповий, рано відчув в собі вогонь для того, щоб змінювати світ на краще", - ось як описують загиблого бійця. Згідно з некрологом, чоловік прийняв рішення поїхати в Україну наприкінці осені 2023 року.

Також у некролозі, який опублікувала Асоціація учасників бойових дій, зазначається:

"Ще в юному віці він хотів змінити світ на краще і збільшити справедливість у світі. Багаторічний шлях розпочався з політики і продовжився його рішенням приєднатися до військових в Україні пізньої осені 2023 року, коли Росія розпочала агресивну війну, яка зосередила його увагу на реальній боротьбі за мир і свободу".


Новина про його смерть шокувала також колег у політичній партії. Зокрема голова Центристської партії Антті Кайкконен так прокоментував загибель добровольця:

"Сумна звістка про смерть молодого активіста Центристської партії в Україні, зупинила нас на нашому шляху. Вілле був надійним виконавцем і захисником справедливості".

"Мюккянен став п'ятим фіном, який загинув у боях за Україну. Інформація про смерть була оприлюднена на прохання його сім'ї… Він мав сильну волю захищати вільну націю. Зрештою, під бойовим псевдонімом "Шквал" він приніс найбільшу жертву, яку будь-хто міг принести, віддавши своє життя за свободу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також писав, що в Україні загинув четвертий фінський доброволець. За даними ЗМІ, раніше загинули троє фінів, які воювали за Україну. За оцінками Юссі Таннера з Міністерства закордонних справ, на українському фронті воюють близько 20-30 фінів.