RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Серж Марко відреагував на цікаву тенденцію зі знищенням російських вертольотів

Російські окупанти скаржаться, що безпілотники стали цілою проблемою для гелікоптерів. При цьому їх частіше збивають fpv-дрони, ніж зенітні ракети.

Про це розповів український військовий Олександр Карпюк (Serg Marco) у соцмережі Facebook.

Він зазначив, що постійно стикається у мережі з твердженням, що Україна потребує гелікоптер AH-64 Apache, оскільки "крутий".

"І він дійсно крутий. Але він, як і А-10 зброя іншої війни. Робота ударного вертольота - це триматись на рівні рельєфу, злітати над рельєфом, пускати ПТУР "Віхрь", дистанція якого до 10 км. І влучивши в ціль - знову опускатись нижче закриваючись рельєфом", - пояснив він.

За його словами, на таких дистанціях його легко наздоганяють дрони, і хоч гвинти гелікоптера змахують дрони вітровими потоками, проте вони можуть зайти зверху у гвинти. З урахуванням тактики використання, та того факту, що гелікоптер беззахисний перед невеликим дроном - ця техніка буде змушена змінюватись під реалії сьогодення.

"І ось прилетіло підтвердження від фістингбімбіра", - написав він, додавши скрін Z-каналу.

Раніше ми писали, що у Курській області активно "падають" російські вертольоти. Аналітики порахував кількість результативних ударів безпілотників.