RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Удар по "Маринівці": як російські бомбардувальники опинилися на аеродромі для розвідників

У ніч на 22 серпня українські дрони атакували військовий аеродром "Маринівка", де могло бути близько 30 російських літаків Су-34 і Су-24.

Деталі атаки на російський аеродром розкрив авіаційний експерт Костянтин Криволап в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Сили оборони України продовжують роботу по знищенню російських військових аеродромів і складів з боєприпасами на них. Вже була ціла серія потужних результативних ударів, коли було знищено велику кількість КАБів і пошкоджено літаки - це удари по аеродромах в Липецьку, Міллєрово, Морозовську - двічі, Курську, аеродром Балтімор. Потім було завдано одночасного удару по трьох військових аеродромах стратегічної авіації - Оленья, Дягілєво і Енгельс-2", - нагадав Криволап.

За його словами, через успішні дії Сил оборон російські бомбардувальники, що завдають ударів по українських містах, змушені були шукати інші місця для дислокації.

"Через пошкодження на цих аеродромах і авіабазах російські бомбардувальники почали шукати нове місце, де можна сховатися від українських дронів. Ось вони і знайшли аеродром "Маринівка" в 47 км від Волгограду, де раніше базувалися літаки-розвідники, що патрулювали Чорне море після знищення А-50 ДРЛС", - пояснив експерт.

Нагадаємо, під час атаки дронів на аеродромі "Маринівка" могло знаходилтися близько 15 літаків Су-34 і така ж кількість Су-24.

Як стало відомо "Апострофу" з власних джерел, удар по військовому аеродрому "Маринівка" завдано відповідними підрозділами Служби безпеки України спільно із Силами спеціальних операцій, там уражено склади з КАБами та паливом.