RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

Журналіста вразив подвиг групи свіжомобілізованих українських бійців

Журналіста Юрія Бутусова вразив подвиг групи нещодавно мобілізованих бійців, які успішно штурмували елеватор у Нью-Йорку Донецької області.

Про це він написав на своєму телеграм-каналі.

"Три доби безперервно вели бій, взяли 16 полонених, зачистили кілька будинків група бійців, більшість з яких були мобілізовані у травні 2024 року", - зазначив Бутусов.

За словами журналіста, бійці пройшли місяць інтенсивної підготовки у 425-му штурмовому батальйоні «Скала», отримали повне забезпечення, командира роти з числа колишніх штурмовиків, досвідчених сержантів - командирів групи, управління з дронів, вогневу підтримку БМП, танку та дронів, і успішно виконали бойове завдання.

Особливо важливо, за словами Бутусова - "три дні без жодних втрат".

"Це чергова демонстрація, що навіть мобілізовані бійці, за належної короткої підготовки, з адекватним управлінням та з адекватною постановкою завдань здатні у бою перемагати ворога, який чисельно переважає. Як би хотілось, щоб це колись стало у нас правилом", - резюмував журналіст.

Нью-Йорк — селище в Україні, у Торецькій міській територіальній громаді Бахмутського району Донецької області. Розташоване на річці Кривий Торець за 10 км від Торецька та за 38 км від Донецька.