RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У низці шкіл навчальний рік почався із застосунком "Мрія": деталі

Навчальний рік 2024-2025 у 40 українських школах стартував із новим застосунком "Мрія".

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, перебуваючи у Запоріжжі, де разом із прем'єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом відвідали перший тематичний урок в одному з навчальних закладів міста.

"Відсьогодні перші 40 шкіл приєдналися до "Мрії", - повідомив він.

Глава держави зазначив, що загалом на старті вже є 100 тисяч користувачів у різних частинах країнах, зокрема у Запоріжжі. Мають можливість приєднатися всі школи України.

"Я вдячний усім в команді нашої держави, хто працював заради "Мрії". Як би складно не було, ми захищаємось від ворога, зміцнюємо нашу державу, додаємо Україні можливостей. І ми робимо все, щоб Україна й кожен в Україні дійсно могли реалізувати свою мрію - мрію про мирне, сучасне та вільне життя всієї нашої держави й усіх наших людей. І кожної української дитини", - наголосив президент.

Як зазначили у Мінцифри, завдяки застосунку учні розвиватимуться за власною освітньою траєкторією, а батьки будуть у курсі, чим цікавиться дитина - роботами, космосом чи вʼязанням. Водночас, вчителі фокусуватимуться на підходах до навчання та розвитку дітей, а не на паперовій бюрократії.

Раніше у Міністерстві цифрової трансформації повідомляли, що з 2 вересня школи в шести регіонах розпочнуть навчальний рік із новою системою, яка значно полегшить роботу педагогів.