RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Французький мільярдер придбав «Датагруп-Volia» та lifecell

Французька інвестиційна компанія NJJ Holding під керівництвом Ксав'є Ньєля придбала компанію мобільного оператора Lifecell та провайдера зв’язку й платного телебачення «Датагруп-Volia».

Про це повідомила пресслужба фонду прямих інвестицій Horizon Capital.

В повідомленні вказують, що угода була завершена після виконання всіх попередніх умов, включно з отриманням необхідних регуляторних дозволів:

"NJJ Holding («NJJ»), інвестиційна компанія, заснована та знаходиться у повній власності Ксав’є Ньєля, засновника провідної телекомунікаційної групи Європи iliad, оголосила про придбання компаній Датагруп-Volia, лідера серед провайдерів фіксованого зв’язку та платного ТБ в Україні, а також Lifecell, третього за величиною та найшвидше зростаючого оператора мобільного зв’язку в країні. Угода була завершена після виконання всіх попередніх умов, включно з отриманням необхідних регуляторних дозволів".

Засновник NJJ Holding Ксав’є Ньєль прокоментував:

"Я радий оголосити про завершення цієї знакової французької інвестиції в телекомунікаційний сектор України, яка, на нашу думку, принесе значні та відчутні переваги для клієнтів, ринку та країни загалом. Ми впевнені, що наша історична угода стане сигналом для інших про те, що Україна пропонує привабливі можливості, і час для інвестицій настав".

Наступним етапом для об’єднаної платформи є підписання документів і надання спільного фінансового пакета в розмірі 435 мільйонів доларів, який забезпечують Європейський банк реконструкції та розвитку і Міжнародна фінансова корпорація.

Зазначається, що NJJ, американська приватна інвестиційна компанія Horizon Capital разом з Михайлом Шелембою об’єднають Датагруп-Volia та Lifecell для створення конвергентної телекомунікаційної платформи, спрямованої на розширення, зростання та інвестиції.

"Ця історична угода є першою значущою інвестицією нового учасника ринку та стратегічного інвестора з часу повномасштабного вторгнення, що підтримує розвиток і модернізацію телекомунікаційної інфраструктури України", - додають у повідомленні.

Horizon Capital вказує, що об'єднану платформу очолить Михайло Шелемба, котрий зазначив:

"Закриття цієї угоди відкриває шлях до злиття Датагруп-Volia та Lifecell, створюючи нового чемпіона в телекомунікаційній індустрії України, об’єднавши два видатні активи з великим потенціалом синергії".