RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Режисерка "Росіян на війні" стала мішенню флешмобу в Х через недолугу заяву

Режисерка фільму "Росіяни на війні" Анастасія Трофімова заявила в інтерв'ю, що "не бачила, щоб росіяни вчиняли воєнні злочини", через що стала мішенню для масового флешмобу в соцмережах.

Так, в Х користувачі стали публікувати фотодокази російських воєнних злочинів на території України з вставленою на світлини за допомогою фотошопу знімальною групою фільму "Росіяни на війні" на чолі з Трофімовою.

Метою флешмобу є показати режисерці і світу, що росіяни вчиняли і продовжують вчиняти численні злочини проти людяності і порушувати правила війни.

Зокрема серед показаних – авіаційний удар по Драмтеатру в Маріуполі з написом "дети", числення поховання після страт цивільних українців, затоплення населених пунктів через підрив дамби на Півдні України. Слід зазначити, що на одному з опублікованих фото є представник міжнародної прокуратури Кримінального суду з розслідування воєнних злочинів, що прямо вказує на міжнародний консенсус щодо інтерпретації дій російських військових в Україні.

Такі твіти отримали величезну підтримку – тисячі і десятки тисяч лайків і коментарів. Наразі флешмоб ще триває.

Раніше стало відомо, що знімання кінопродукту "Росіяни на війні" проводились за співучасті з урядовим фондом Канади. До цього критикиня вказала на конкретні ознаки російської пропаганди в цьому фільмі, що був показаний на Венеційському кінофестивалі.