RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

По Землі вдарить 7-бальна магнітна буря

В понеділок, 16 вересня, Землю накриє потужна магнітна буря.

Про це повідомляє Meteoagent.

З 10 вересня Земля перебуває під впливом підвищеної сонячної активності, її потужність змінюється, а затягнеться цього разу буря до 17 вересня.

У понеділок, 16 вересня, очікується черговий стрибок сонячної активності перед тим, як магнітна буря піде на спад. Так, у неділю, 15 вересня зафіксовано геомагнітне збурення з К-індексом 6 (червоний рівень), що відповідає сильній магнітній бурі. Однак наступного дня сонячна активність підвищиться до К-індексом 7.

Магнітна буря - це енергетичні викиди, які виникають в результаті різних вибухів та сплесків на поверхні Сонця і спричиняють підвищення геомагнітної активності на Землі внаслідок впливу сонячної енергії.

Бурі розрізняються за своєю інтенсивністю, яка визначається спалахами на Сонці. Невеликі магнітні коливання зазвичай майже не відчутні і класифікуються за значенням К-індексу 2 або 3. Бурі з К-індексом 4 – уже відчуваються.

Поради для метеочутливих, які допоможуть полегшити ваш стан:

▪️ дотримуйтесь режиму дня і харчування;

▪️ не вживайте гострого, солоного, жирного, алкоголю та знизьте кількість кави;

▪️ прогулюйтесь на свіжому повітрі;

▪️ уникайте конфліктів та стресових ситуацій.

Нагадаємо, у найближчий тиждень погоду в Україні визначатимуть антициклони. Однак якщо в першій половині тижня один з антициклонів забезпечить аномально теплу, а подекуди спекотну погоду, то в другій половині тижня інший антициклон принесе зниження температури повітря на 3 – 6 °С.