RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Коли в Україні припиняться дощі: прогноз до кінця тижня

З минулих вихідних західна частина України перебуває в зоні дії циклону, що приніс жахливу негоду в країни Центральної Європи - вранці у понеділок, 16 вересня, дощі і грози вже накрили Львівщину, Закарпаття, Івано-Франківщину та Буковину. Дощитиме ще кілька днів, а в другій половині тижня опади закінчаться.

Про це йдеться в прогнозі погодного ресурсу Ventusky.

В другій половині дня 16 вересня сильні зливи накриють Чернівці, дощі пройдуть в Івано-Франківську і Дрогобичі. Температура повітря в цьому регіоні знизиться до +14 + 13 градусів, в горах до +10 градусів.

Увечері опади дещо зменшаться, однак подекуди ще затримаються до ранку. Вночі очікується туман.

У вівторок, 17 вересня, в Україні не очікується опадів, окрім Закарпаття де можливі невеликі дощі. Температура повітря буде неоднорідною - від +16 в Ужгороді до літніх +25 +26 у Києві, Херсоні, Миколаєві та Запоріжжі. Однак під хвилю похолодання потрапить Одеса - там очікується +21 градус.

У середу, 18 вересня, дощовий фронт прийде в Україну з Чорного моря - сильні зливи з самого ранку очікуються на півдні - в Мелітополі, Кривому Розі, Миколаєві.

Температура повітря теж дещо знизиться - очікується від +16 до +24 по всій території України.

Увечері 18 вересня дощовий фронт накриє Одесу та область, дощитиме на Миколаївщині та Черкащині, а на Буковину знову повернуться дощі з грозами.

Та вже з четверга, 19 вересня і до кінця тижня опадів Україні не очікується, а в неділю, 22 вересня, в південні, східні та центральні області повернеться спека до +27.

Нагадаємо, на тижні 16-22 вересня погоду в Україні визначатимуть антициклони. Однак якщо в першій половині тижня один з антициклонів забезпечить аномально теплу, а подекуди спекотну погоду, то в другій половині тижня інший антициклон принесе зниження температури повітря на 3 – 6 °С.