RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Росія вербує на війну в Україні сирійців - ГУР

Росія активно вербує чоловіків у Сирії на війну в Україні. Найманцям обіцяють російські паспорти та оплачувану роботу, а насправді їх використовують як "гарматне м'ясо".

Про це повідомила прес-служба ГУР.

Розвідники наводять приклади ставлення росіян до сирійських найманців, які воювали проти України у складі 488-го мотострілецького полку 114-ї мотострілецької дивізії російської окупаційної армії.

"У липні 2024 року сирійця Мохаммеда Мансура росіяни відправили в атаку поблизу міста Сватове Луганської області. Їх накрили вогнем українські воїни. Запит на евакуацію поранених російські загарбники відкинули та наказали сирійцям продовжити штурм. Мансур, який отримав поранення, не виконав наказ росіян і втік з поля бою. Решта загону найманців була розбита ― окупанти оформили їх як зниклих безвісти", - розповідають в ГУР одну з історії з сирійськими найманцями.

В ГУР нагадують, що РФ налагодила схему із туристичними фірмами для рекрутингу сирійців на війну проти України: спершу біднякам пропонують роботу охоронцями в російських нафтових провінціях, а потім заманюють вищою зарплатою для участі в «м’ясних штурмах».

Нагадаємо, тіла найманців «ПВК Вагнера», які загинули після зіткнення з туарегами, кинули в пустелі.