RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Син головного рабина України втратив руку на фронті

Син головного рабина України Моше Реувена, військовослужбовець Збройних сил Яків-Давид втратив руку на фронті. Зараз він перебуває у лікарні.

Про це повідомив український режисер, кінопродюсер Олександр Роднянський.

Він зазначив, що до цього він служив раніше в Армії Оборони Ізраїлю. Після початку повномасштабної війни вступив до лав ЗСУ.

"На фотографії – київський рабин Моше Реувен Асман разом зі своїм молодшим сином Шнеором у лікарні у старшого сина Асмана – Яків-Давида, який втратив руку на фронті під час виконання бойового завдання", - написав режисер.

Він нагадав, що за тиждень до візиту рабин Моше Асман поховав свого прийомного сина Матітьягу (Антона), який також загинув на фронті. У травні у нього народилася донька, проте фактично одразу призвали до армії.

Роднянський зауважив, що саме такий вигляд має путінська "денацифікація України", тоді як українську землю боронять юдеї, мусульмани, православні та католики.

"Пам'ятаєте, Володимир Путін каже про "денацифікацію України"? Вже набагато рідше, але цей термін досі активно використовує російська пропаганда. Пропаганда регулярно вимагає "покласти край нацистському режиму Володимира Зеленського". Отакий російська "денацифікація" має вигляд у реальному українському житті. Діти рабина захищають свою країну на фронті. Отримують тяжкі поранення. Жертвують своїм життям. Проти російських "денацифікаторів" воюють не лише юдеї, а й мусульмани. І православні. І католики. Тому що всі вони захищають свою оселю від окупантів", - наголосив він.

Як повідомляв "Апостроф", на війні загинув син головного рабина України Моше Реувена - Матітьягу (Антон) Самборський. З ним попрощались 12 вересня.