RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

У Фреймут перехопило подих через загибель юного українського бійця

Українська ведуча Ольга Фреймут поділилась в мережі, як у неї перехопило подих від загибелі юного українського бійця. Адам Лінчак був студентом факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка. У 18 років мобілізувався в 111-ту бригаду ТрО.

Відповідний допис Фреймут опублікувала на своїй персональній сторінці в Instagram.

Вона процитувала слова мами загиблого українського бійця Адама, якому було лише 19 років.

"Я помираю знову і знову, вдивляючись в його світлину." Це написала мені мама Адама, її сину було лише 19 років", - вказує Фреймут.

Вона написала, що розділяє біль утрати з матір'ю юного бійця:

"Я розділяю біль мами Наталі так сильно, що важко дихати, складно раціонально мислити... Чомусь це зовсім дитяче личко постійно і у мене перед очима".

Львівський національний університет імені Івана Франка вказував, що 19-річний Адам Лінчак навчався за спеціальністю «Актор драматичного театру та кіно», був студентом факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка 2022–2023 н. р.

У 18-річному віці Адам мобілізувався в 111-ту бригаду ТрО. Герой служив на різних ділянках фронту, зокрема, на Авдіївському та Покровському напрямках. 7 серпня 2024 року, отримавши поранення, несумісне з життям, Адам трагічно загинув.

"Йому 19. Він добровільно пішов воювати, був закордоном, повернувся. Наталя каже мені: "Він ще й не жив, але вперто вирішив зробити якийсь видатний вчинок", - пише Фреймут.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у боротьбі за Україну загинув колишній член елітного крила армійських рейнджерів Збройних сил Ірландії Роберт Діган.